GEZONDE ZWEMMERS:
BESPAAR WATER, ENERGIE
EN ONDERHOUD

Niet langer kiezen of delen als het gaat om de waterbehandeling in uw zwembad

Met de laatste stand van techniek hoeven ambities op het vlak van duurzaamheid, waterkwaliteit, gezondheid en betaalbaarheid elkaar niet meer in de weg te zitten. Het is niet meer het één of het ander maar allemaal. Ook uw zwembad – nieuwbouw of renovatie- kan hiervan profiteren.

Het innovatieve Cleardrum trommelfilter heeft zich de laatste jaren overtuigend in de praktijk bewezen.

Voordelen trommelfilter cleardrum

Het trommelfilter is een belangrijke innovatie in waterbehandeling

De manier waarop de zwembadwaterbehandeling plaats vindt is in tientallen jaren weinig veranderd. Zandfilters zijn de primaire manier van filtratie. Dit kost veel elektriciteit vanwege de hoge weerstand. En dit kost veel water vanwege het terugspoelen (reinigen) van het zandfilter. Daarnaast krijgt zwemmersvuil ruim de tijd om te reageren met chloor en daarmee  desinfectiebijproducten te vormen. Dit kan anders met de trommelfilters van Cleardrum.

Er is een nieuwe opzet van waterbehandeling mogelijk. Deze gaat uit van voorfiltratie van 100% van de flow met een trommelfilter. Cleardrum heeft dit het trommelfilter doorontwikkeld waardoor het flexibeler kan worden opgesteld (in de kelder), compacter en zuiniger is.

Voorfiltratie met een trommelfilter ontlast het zandfilter door 90% van de vervuiling voortijdig af te vangen. In een traditioneel systeem hoopt dit vuil zich dagenlang op het zandfilter – en in de bufferkelder zelfs een jaar lang. Bij ons trommelfilter wordt deze vervuiling elk uur automatisch uit het systeem verwijderd. Uw systeem blijft schoon en het vuil krijgt geen kans om te reageren met chloor. Dit vermindert de desinfectiebijproducten die nadelig zijn voor de gezondheid van uw zwemmers. Uw waterkwaliteit verbetert en uw gaat aanmerkelijk minder water en energie verbruiken. De totale cost of ownership (TCO) komt lager te liggen, waardoor uw zwembad duurzamer, gezonder en goedkoper wordt tegelijkertijd!

Alblasserdam Trommelfilter zwembad